Autorijles in Middelburg vanaf je 17e!

Autorijles in Middelburg vanaf je 17e!

Op 1 november 2011 is 2toDrive gestart, de proef met begeleid autorijden voor 17-jarigen (persbericht ministerie). Deelnemers aan die proef kunnen vanaf nu hun rijschool machtigen om praktijkexamens en toetsen voor hen te reserveren bij het CBR. Vanaf nu kunnen rijscholen reserveringen maken voor deze groep.

Bij 2toDrive kunnen kandidaten vanaf 16 jaar theorie-examen doen

Zij of hun rijschool hiervoor een reservering maken. Slagen zij, dan blijft dat resultaat anderhalf jaar geldig. De verlengde geldigheidsduur geldt ook voor de andere kandidaten in de categorie auto en de kandidaten in de categorieën motor en bromfiets. Verder geldt het voor de kandidaten die vóór 1 november 2011 zijn geslaagd voor hun theorie-examen auto, motor en bromfiets.

Vanaf 16,5 jaar mogen kandidaten rijlessen nemen bij 2toDrive

Als zij op of na 1 november 2011 17 jaar worden, mogen zij praktijkexamen doen. Ze kunnen dan ook een tussentijdse toets of RIS-toets afleggen. Een toets is ook mogelijk als zij op of na 1 november 2011 16,5 jaar worden, of als zij op deze datum tussen 16,5 en 17 jaar zijn.

Kandidaten die op 1 november 2011 al 17 jaar waren, kunnen niet meedoen met 2toDrive

Wel mogen zij een theorie-examen afleggen en rijlessen nemen. Een praktijkexamen is voor hen pas mogelijk vanaf hun 18e.

Begeleider

Als deelnemers aan 2toDrive hun rijbewijs hebben gehaald, mogen ze tot hun 18e autorijden met een begeleider naast zich. Ze mogen maximaal vijf begeleiders opgeven. Die moeten op hun begeleiderspas staan.
Vanaf 1 november 2011 kunnen de 2toDrive-deelnemers de begeleiderspas aanvragen via www.2todrive.nl, de speciale website die het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft opgesteld in samenwerking met jongerenorganisatie TeamAlert. Als alles akkoord is, krijgen zij binnen 10 werkdagen van de RDW een begeleiderspas thuisgestuurd. Pas na registratie van deze pas kan het rijbewijs worden aangevraagd.
Voor meer informatie en een lijst met meest gestelde vragen (FAQ) kunt u terecht op de website van www.2todrive.nl.

Uiteraard kun je bij Rijschool Mierop ook al vanaf 16,5 jaar rijlessen bij ons afnemen.