Rijbewijs halen

Rijbewijs halen

Snel je rijbewijs halen? Rijschool Mierop helpt je graag met zowel het praktijk- als theorie gedeelte. Maak een afspraak voor een gratis eerste rijles en ontdek de mogelijkheden voor een autorijopleiding in de omgeving van Middelburg of Goes. Onze rijopleidingen starten vanaf 16,5 jaar en zijn per les of als pakket af te nemen.

Hoog slagingspercentage bij Rijschool Mierop

Het slagingspercentage van autorijscholen wordt als zeer belangrijk ervaren. Rijschool Mierop heeft een slagingspercentage van 65% bij het eerste examen en bij een eventueel herexamen slaagt bijna 80%.

Een slagingspercentage van 100% is een utopie die waarschijnlijk nooit werkelijk wordt en voor niemand gewenst is. Wanneer een leerling klaar blijkt te zijn voor het praktijkexamen beslist de autorijschool om over te gaan naar het praktijkexamen. Als de leerling genoeg vooruitgang heeft geboekt is de kans van slagen natuurlijk het grootst. Mocht het niet lukken om in één keer te slagen? Dan nemen we samen door wat er mis is gegaan en oefenen we verder om nogmaals praktijkexamen te doen.

Lesauto

Theorie examen

Het theorie examen is een belangrijk onderdeel van het autorijbewijs. Om het theorie examen voor de auto te behalen kan Rijschool Mierop je voorzien van theorielessen en/of een interactieve theorieopleiding om de slagingskans te vergroten.

Oefening baart kunst, dat geldt ook voor het behalen van je auto theorie. Het theorie examen is minstens zo belangrijk als de praktijk. Je kunt bij Rijschool Mierop thuis oefeningen maken of een opleiding volgen waarbij de theorie klassikaal wordt uitgelegd. Een gedegen theorieopleiding draagt bij aan je praktijklessen en brengt het praktijkexamen net een stapje dichterbij.

Staatsexamen – BNOR

Natuurlijk slaag je het liefst in één keer voor je rijexamen. Maar niet iedereen lukt dat. Bijvoorbeeld omdat je zoveel last hebt van examenstress dat je je niet kunt concentreren of dingen fout doet die normaal gesproken geen probleem zijn. Zak je binnen vijf jaar tijd vier keer voor je praktijkexamen? Dan doe je het volgende rijexamen niet bij het CBR, maar bij het Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheden (BNOR). Vroeger heette dit het staatsexamen, nu een ‘nader onderzoek’.

Praktijkexamen

Na het behalen van het theorie examen en het volgen van de praktijkopleiding is het tijd voor het praktijkexamen. Om de slagingskans voor het praktijkexamen auto te vergroten en het rijbewijs B te behalen heeft Rijschool Mierop ook de mogelijkheid om voor jouw examen een tussentijdse toets (CBR) te laten afleggen. Dit moet er voor zorgen dat je praktijkexamen veilig en vlot verloopt. Wanneer de leerling klaar is voor het praktijkexamen wordt het examen bij CBR aangevraagd. Na het praktijkexamen wordt er direct bekendgemaakt of je geslaagd bent.

icon1
Hoog
slagingspercentage

 

icon1
Persoonlijke
aanpak
icon1
Online
theorie volgen

 

icon1
Ruim 47 jaar
in het vak

Wil je samen met Rijschool Mierop je autorijbewijs behalen? Wij staan bekend als een van de beste autorijscholen in de regio Middelburg en Goes en zijn je graag van dienst. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheden (BNOR)

Het BNOR examen is niet makkelijker dan het CBR-examen. Je moet dezelfde vaardigheden beheersen en net zoveel bijzondere verrichtingen doen als bij een ‘gewoon’ CBR-examen. Het verschil zit vooral in de tijd die wordt genomen voor, tijdens en na het examen. Zo ben je zoveel mogelijk op je gemak tijdens het rijden.

Tussentijdse toets

Bij je opleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen testen met een tussentijdse toets (TTT). De toets is een autorijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om te bepalen hoe je ervoor staat en alvast te wennen aan het rijexamen en zo eventuele nervositeit weg te nemen.

Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen. Meer informatie vind je hier.

Bijzondere manoeuvres rijbewijs B (personenauto)

Er is met opzet voor de term bijzondere manoeuvres gekozen om het verschil aan te geven met de vroegere bijzondere verrichtingen. Het vernieuwde rijexamen kent drie bijzondere manoeuvres: een omkeeropdracht, een parkeeropdracht en een stopopdracht.

Omkeeropdracht

Bij de omkeeropdracht krijg je al rijdende te horen dat je de weg in tegenovergestelde richting moet gaan volgen. Je kiest zelf de plaats en de wijze waarop je keert. Je kunt dit doen via een halve draai, steken of een bocht achteruit. Je moet laten zien dat je op basis van een goede inschatting van de verkeerssituatie tot een adequate oplossing komt.

Parkeeropdracht

rijbewijs halen

De examinator kan ook kiezen voor een parkeeropdracht in een straat of op een parkeerterrein. Hierbij krijg je de opdracht om de auto zo dicht mogelijk bij een opgegeven locatie te parkeren. Dit kan bijvoorbeeld de ingang van een winkelcentrum zijn. Ook hier bepaal je zelf hoe je de parkeeropdracht uitvoert.
Stopopdracht
Verder is een stopopdracht mogelijk. Daarbij moet je zo kort mogelijk achter een ander voertuig stoppen, om aansluitend vooruitrijdend weer aan het verkeer deel te nemen. Dit kan zowel aan de linker- als rechterzijde van de rijbaan. Hierbij is het van belang dat je een juiste inschatting hebt van de lengte van de neus van de auto.

Van deze drie kiest de examinator er twee. Daarnaast kan de examinator steekproefsgewijs de hellingproef laten uitvoeren.

Bij de uitvoering van de bijzondere manoeuvres is niet alleen het technische aspect belangrijk. Er wordt vooral ook gelet op de keuzes die daaraan vooraf gaan, zoals de plaats, het moment en de wijze waarop jij de opdracht uitvoert.

Maak vandaag nog een afspraak

Maak een afspraak